Sinds afgelopen woensdag is je Apple iPhone of iPad een nog betere tijdwinst-tool geworden: de nieuwe iOs 8 software update zit namelijk boordevol slimme features. Check deze 3 tijdbesparende mogelijkheden en tips.

Wat komt aan bod:

  1. Mijn 3 favoriete tijdwinst-functies in iOs 8
  2. Leer elke week meer over slimme functies
  3. iOs 8 op je iPhone of iPad installeren?
  4. Nog meer weten over het nieuwe iOs 8?

Het is maar weinig Apple-gebruikers ontgaan: de nieuwe iOs 8 update is sinds deze week beschikbaar. Al sinds de presentatie begin juni van dit jaar zitten fanatici en liefhebbers te wachten op deze zogenaamde ‘revolutie’. Goed, een revolutie zullen we het niet noemen, maar de nieuwe update heeft wel een aantal ontzettend handige nieuwe features die je dagelijks veel tijdwinst opleveren.

Mijn 3 favoriete tijdwinst-functies in iOs 8:

1. Sneller e-mail verwerken en verzenden

Mail verwerken via je iPhone gaat met de nieuwe update zo vlekkeloos dat je het op geen ander device meer zou willen doen. Je kunt namelijk, net zoals eerder, van rechts naar links over een bericht in je inbox-lijst swipen. Nu staat er echter niet alleen de optie ‘verwijderen’. Je kunt kiezen uit ‘verwijderen’, ‘markeren’ en ‘meer’. Alle features die je nodig hebt om je mail onderweg als een time-management pro te verwerken!

Mail verzenden doe je ook stukken sneller dan eerst door de nieuwe auto-aanvulling feature. Net zoals Android al eerder mogelijk maakte, zorgt je Apple apparaat er nu ook voor dat hij jouw veelgebruikte woorden en schrijfstijl gaat herkennen. Op basis van eerder opgestelde berichten geeft hij je een aantal suggesties van welk woord je wil gaan typen. Je klikt het meteen aan et voila: je typt sneller dan je zelf bij kunt houden. Zo stuur je een mailtje of bericht binnen een paar tellen in plaats van je minutenlang suf typen, vloeken op de auto-correctie, wissen, opnieuw tikken, enzovoorts.

2. Sneller bellen

Ik klikte me vaak suf voordat ik eindelijk het contact te pakken heb ik dat ik wil bellen. Juist de mensen die ik regelmatig aan de telefoon heb, waren eerder niet bepaald makkelijk te vinden. Ik vond ze onder ‘Telefoon’, ‘Contacten’ om ze daar in de zoekbalk in te tikken. Via ‘Recent’, hopende dat de persoon tussen de laatste 8 staat, of via ‘Favorieten’ – mocht je dat al ingesteld hebben. Zoals gezegd, een hoop geklik dus voordat je bent waar je wil zijn.

Je meest gebelde contacten vind je vanaf nu automatisch wanneer je dubbelklikt op de homeknop. Daar zag je eerder alleen een lijst met openstaande programma’s. Nu staan daarboven wat je zoekt wanneer je gauw je vriendin, moeder of directe collega wil spreken.

3. Sneller vinden wat je wil weten

Wanneer je op je op je homescreen naar beneden swipet kom je al een tijdje terecht bij de algemene zoekbalk in je iPhone. Maar weinig mensen konden hiermee écht sneller bij bepaalde apps of functies van hun telefoon terechtkomen, omdat ze hun meestgebruikte apps toch al op de eerste pagina’s van hun homescreen hadden staan.

In de iOs 8 update heeft de zoekbalk eindelijk écht toegevoegde waarde gekregen. Wanneer je hier nu een term intikt, zoals ‘kapper’, ‘pizza’ of ‘klm’, doorzoekt hij niet alleen je apps, maar ook je mail, compleet Wikipedia, alle plekken dichtbij je in de buurt die hier mee te maken kunnen hebben, trending topics op social media en het nieuws.

Zo vind je (meestal) meteen wat je zoekt, zonder dat je je iPhone of het internet hoeft af te struinen. Tijdwinst alom.

Extra tip: vergeet ook niet de mogelijkheid om op je homescreen omhoog te swipen zodat je snel bij handige functies als: zaklampje, camera, rekenmachine, airplane mode etc. komt.

Leer elke week meer over slimme functies

Wil je nog meer weten over de iOs 8 software en over hoe je iPhone het slimst kunt gebruiken? Dan heb je geluk, want sinds deze laatste update bestaat er de standaard Apple app ‘Tips’ (te herkennen aan het gele gloeilampje).

In deze app geeft Apple elke week een aantal handige tips, trucs en ideeën voor slim dagelijks gebruik van je iPhone.

Zo word je elke week een beetje slimmer, sneller en bespaar je meer tijd.

iOs 8 op je iPhone of iPad installeren?

Ook enthousiast geworden over deze en andere mogelijkheden van de nieuwe update, maar begeef je je nog niet onder de gelukkige gebruikers? De nieuwe update installeren is heel simpel, mits je een iPhone 4 of nieuwer hebt. Klik op het tandwielicoon van ‘Instellingen’, ga naar ‘Algemeen’ of ‘General’ en scroll naar ‘Software-update’:

Nog meer weten over het nieuwe iOs 8?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je niet alleen de meest tijdbesparende, maar alle nieuwe features kennen? Bekijk dan de officiële keynote die Apple begin juni presenteerde.

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog