Ben jij je goede voornemens alweer vergeten nu het jaar alweer bijna half voorbij is? Het overkomt ons allemaal. Hoe zorg je ervoor dat je je er nu écht aan gaat houden? Laat Future Me je een handje helpen.

Wat komt aan bod:

  1. Hoe werkt dat – Future Me?
  2. Voorbeelden van Future Me

 

Jammer genoeg verliezen we veel goede voornemens en toekomstdromen in de loop van de tijd uit het oog. We hebben het ‘te druk’ of vergeten ze simpelweg. Zonde, want wat geeft meer voldoening dan jezelf aan een belofte of planning te houden? Een klein beetje hulp doet wonderen…

Het concept van dearfutureme.blogspot.com moge duidelijk zijn na deze video. Dé manier om jezelf met je goede voornemens te confronteren is Future Me, de betere variant op dearfutureme.blogspot.com met hetzelfde concept.

Hoe werkt dat – Future Me?

Je zou jezelf een heuse papieren brief kunnen schrijven en met jezelf afspreken om deze pas in de loop van het jaar of over een paar jaar (afhankelijk van de termijn van je toekomstplannen) te openen, maar we weten allemaal dat dat er nooit van gaat komen. Je verliest de brief of – niet geheel ondenkbaar – je vergeet het hele bestaan van de brief.

Een meer haalbare manier om jezelf aan je goede voornemens te herinneren en te houden is het sturen van een digitale brief – via www.futureme.org.

Via FutureMe.org stuur je een bericht aan jezelf in de toekomst. Dat kan een herinnering zijn aan wat je jezelf voorgenomen had om te worden – of te bereiken.

Of een schop onder je kont, omdat je toen al wist dat je dat nodig zou gaan hebben. Bovendien herinnert het je aan hoe je was en hoe je dacht over de zaken op het moment dat je het bericht naar jezelf verzond.

Het houdt je vooral bij de les door je jouw prioriteiten nog eens onder ogen te laten zien – in het belang van jouw lange-termijn toekomstvisie. Jouw Future Me bericht haalt je uit de kleine frivoliteiten waarmee je je dag vult, terwijl je je toekomstplannen uit het oog verliest of op de nog langere baan schuift.

FutureMe.org werd in het verleden al internationaal geroemd om zijn simpele en goedwerkende concept.

Hoe het werkt? Type op de website jouw Future Me brief in, bepaal de te verzenden datum, voeg eventueel een afbeelding toe en kies of je de brief privé houdt of (anoniem) online publiceert.

Op de gekozen datum komt jouw Future Me brief dan netjes op je digitale deurmat vallen.

Al bijna 3 miljoen Future Me brieven werden er op deze manier wereldwijd verstuurd. Het concept van Future Me werd al geprezen door onder andere CNN, BBC en Lifehacker.

Goede voornemens volhouden future me

Voorbeelden van Future Me

Een vluchtige greep uit de bestaande collectie, om inspiratie op te doen voor jouw eigen Future Me brief:

“Beste FutureMe,

Als je dit leest is er alweer een nieuwjaar begonnen, met (hopelijk) nieuwe goede voornemens. Gisteren bekeek ik de lijst met goede voornemens van 2012, en 2011, en 2010 enzovoort. Het is al jaren hetzelfde lijstje en eigenlijk was ik teleurgesteld.

Goede voornemens tot nu toe: gisteren bedacht ik dat ook de discipline in het schrijven zelf een goed voornemen is. Beter elke dag een klein stukje schrijven dan wekenlang niks en dan een hele lap tekst.

Ik nam me voor om een avond per week te reserveren om creatief bezig te zijn. Ideeën en materialen genoeg, maar ik moest er wel tijd voor maken. En, welke avond is het geworden? En over ’tijd maken’ gesproken: hoe is het gegaan met het voornemen om te zeggen “Ik wil er eerst een nachtje over slapen”?

Ronduit “nee” zeggen vond ik lastig, omdat ik zo gewend was aan overal “ja” op te zeggen. En hoe is het afgelopen met de typecursus? Ben ik inmiddels geslaagd? Volg ik intussen ook al een nieuwe interessante cursus? Als het goed is heb ik op het moment dat jij dit leest dus ook geen schulden meer. Oh ja, en voor ik (PastYou) vergeet: de beste wensen voor 2014 en maak er wat van!”

“Beste FutureMe,
‘Avonturen beleven is de essentie van mijn leven’.
Zorg ervoor dat je minder geld hebt besteed aan materiële zaken en fantastische avonturen hebt beleefd!”

“Beste FutureMe,
De laatste dag van dit jaar. Ik heb al een aantal goede voornemens geschreven, maar eigenlijk komt het allemaal neer op één ding: gewoon mijn eigen ding doen en me niet voorbij laten lopen door anderen.”

“Beste FutureMe,
Als je dit leest drink je een heerlijk glas wijn en evalueer je het leven tot nu toe. Je hebt jezelf beloofd dat je meer open zult zijn en vaker ‘ja’ zult zeggen tegen dingen. Heb je dat ook gedaan?”

Aan de slag! Ga naar www.futureme.org en verstuur een (kort) bericht aan je toekomstige zelf met daarin je toekomstvisie zoals je deze nu voor ogen hebt én laat jezelf in de toekomst verrassen door je eigen persoonlijke brief.

Goede voornemens volhouden

Meer leren?

Vind je dit artikel nu interessant en wil je meer leren over het tegen gaan van uitstelgedrag? Volg dan eens onze 1-daagse Training Timemanagement. Hier gaan we verder in op deze stof en geven we je handige tips die jij direct in de praktijk kunt toepassen. Schrijf je daarom snel in voor deze training – alleen of samen met je collega’s.

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog