We hebben er geen aandelen in. Noch zijn we gevraagd om de app de hemel in te prijzen. Nee, we zijn oprecht ontzettend enthousiast over de time management app Braintoss. Wat het doet? Al die briljante (maar ook achteraf gezien nutteloze) ingevingen, ideeën en hersenspinsels op één vaste plek opslaan. Zo raak je ze niet kwijt én verwerk je ze, vanuit overzicht in plaats van chaos. Dit is wat de app doet en hoe je ‘m gebruikt. 

Waar laat je die briljante ingevingen?

Het zal je niet verbazen: ik ben ontzettend fan van een goed werkend timemanagementsysteem, dat is ook waarom ik er een boek over schreef. Zodra je vanuit zo’n systeem werkt, heb je eindelijk een plek waar je al jouw taken, afspraken en verantwoordelijkheden overzichtelijk vastlegt.

Alleen: wat doe je met de dingen die je tussendoor te binnen schieten? Die random gedachte, die briljante ingeving, of die gedachteflits die jou eraan herinnert dat je nog bananen moet kopen?

Indien je jouw timemanagementsysteem bij de hand hebt, dan zet je dat natuurlijk daarin. Maar wat nu wanneer je buiten de deur bent of je kladblok (in mijn geval een Rocketbook) niet bij de hand hebt?

Dan gebruik de handige time management app (Nederlandse uitvinding!) Braintoss.

Braintoss2

Wat is Braintoss en waar gebruik je hem voor?

Braintoss is app die je in staat stelt al je mentale input te verzamelen. Waar je ook bent. Het enige dat je namelijk nodig hebt is je telefoon. En dan? Iets komt op in je ‘brain’ en je ‘tosst’ het met deze plek naar één verzamelplek: je e-mail inbox.

Hoe werkt het? In de app spreek of toets je met één klik op het icoontje in wat je niet wil vergeten, en hij stuurt het naar je inbox (mailadres naar keuze heb je gekoppeld).

Ontzettend handig, want zo vind je aan het eind van je dag al je hersenspinsels en briljante ideeën op één digitale verzamelplek. Niet in allerlei kladblokken, de palm van je hand, een onderzetter of een post-it. Nee: op één plek.

Wat er dan gebeurt

In plaats van aan het eind van de dag al je ingevingen kwijt te zijn of te moeten zoeken (‘Op welke pagina in mijn kladblok heb ik nou ook alweer die code opgeschreven?’), heb je alles bij de hand. In je inbox. Klaar om te verwerken. Scheelt je niet alleen een hoop zoekwerk, maar voorkomt ook een hoop tijds- en productiviteitsverlies.

Geen wonder dat Braintoss is uitgeroepen tot Apple’s Beste Apps van 2020! Zij zijn fan, wij zijn fan. (En nee: we hebben geen aandelen of andere promotie afspraken, hij werkt gewoon écht heel goed.)

De Braintoss app gebruiken?

Benieuwd naar hoe je de app gebruikt (heel simpel) en hoe je ‘m instelt (ook heel simpel)? In onderstaande video legt Patrick, één van onze time management experts je uit hoe en waarom Braintoss jouw nieuwe beste vriend wordt.

Overtuigd? Probeer Braintoss zelf uit!

Denk je nu ‘Goh, ik wil die app wel eens zelf een tijdje uitproberen’, installeer dan de app voor IOS of Android. Maak een einde aan al die paperassen, post its of die oneindig veel notities die op je smartphone staan (en waar je uiteindelijk nooit meer naar kijkt) en ga voor overzicht: verzamel al je mentale input op één vaste plek. Met Braintoss.

Meer weten over verzamelplekken of handige tools?

Goed, mentale input is getackeld. Maar wat doe je nou met die fysieke input (je post of die tankbonnetjes?). En laten we ook die digitale informatie niet vergeten (al die mails of offertes die op je bordje belanden) — waar verzamel en verwerk je zulke dingen?!

Onderstaande artikelen kunnen jou daar meer over vertellen. Zoek je daarentegen een uitgebreidere remedie tegen verzamelstress en timemanagement problemen, lees dan het boek ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar’. Daarin vertel ik jou aan de hand van anekdotes en praktische tips hoe jij van chaos naar overzicht gaat!

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Training Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van time management, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog