Nee, niet ‘The Power of the Hobbit’. ‘The Power of Habit’ heeft niks te maken met dwergen, maar met kantoorwerkers die zaken een stuk slimmer kunnen aanpakken in werk en leven door hun (slechte) gewoontes te veranderen – met de revolutionaire en wetenschappelijk onderbouwde ‘Habit Loop’ van Charles Duhigg. Oja, en je krijgt het e-book gratis erbij!

Wat komt aan bod:

 1. Voor wie is het boek bedoeld?
 2. Waarom moet ik dit lezen?
 3. Wat weet Charless Duhigg ervan?
 4. Waar is het boek te vinden?

‘Why We Do What We Do In Life And Business’ luidt de ondertitel van het boek ‘The Power of Habit’. (Of in de Nederlandse vertaling: ‘Waarom we doen wat we doen en hoe we dat kunnen veranderen’.) Met een reden.

Auteur Charles Duhigg geeft de lezer graag – een verbazingwekkend en vernieuwend – inzicht in hoe gewoontes werken, zodat het een stuk makkelijker wordt om ze te verbeteren. Van je slechte gewoontes afkomen is namelijk geen kwestie van stoppen, maar een kwestie van “je slechte gewoonte overschrijven met een goede gewoonte”.

Het wie, wat en waar van ‘The Power of Habit’ en waarom ik hem je absoluut aanbeveel:

Voor wie is het boek bedoeld?

Voor iedereen die een slechte gewoonte heeft waar hij of zij vanaf wil… Voor iedereen, dus. Charles Duhigg richt zich in zijn boek voornamelijk op kantoorwerkers, maar dat betekent niet dat de rest de moeite niet hoeft te nemen om het boek überhaupt maar op te pakken. Integendeel. Leest het allen.

Waarom moet ik dit lezen?

45% van onze dag bestaat (onbewust) uit gewoontes! Handelingen die ons brein niet meer hoeft te registreren en daarom op de automatische piloot gaan. Óók de slechte gewoontes. Om die te veranderen moet je ze van de automatische piloot afhalen. Iets dat alleen kan als je weet hoe ze daarin terecht zijn gekomen.

Duhigg legt je uit hoe: aan de hand van de ‘Habit Loop’. Een theorie die ruwweg rekening houdt met 3 componenten van een (slechte) gewoonte, waarvan je er 1 moet vervangen en 2 moet behouden…

Een vrij vernieuwend inzicht in gewoonteverandering.

Wat weet Charless Duhigg ervan?

Waarom we deze beste man gerust op zijn woord mogen geloven, terwijl hij zelf geen wetenschapper is? Mijn antwoord: geloof hem juist omdat hij geen wetenschapper is.

Hij is een gerenommeerd journalist die ruime en geprezen ervaring heeft met het induiken in en het uiteenzetten van een thema. Hij heeft geen belangen bij de uitkomsten. Hij observeert, analyseert en concludeert alleen maar – waardoor de uitkomsten veel betrouwbaar zijn dan van iemand die graag zijn eigen wetenschappelijke theorie in de markt wil zetten.

the power of habit pdf

Duhigg las honderden wetenschappelijke artikelen over het onderwerp en interviewde menig wetenschappelijk schrijver van die stukken om nog meer antwoorden en inzichten te krijgen in het hoe en wat van gewoonteverbetering. Een gedegen en geloofwaardige basis.

Of zoals professor psychologie aan de universiteit van Virginia (en auteur van het boek ‘Redirect: The Suprising New Science of Psychological Change’) de kunde van Duhigg benoemt:

“Dit is geen zelfhulpboek van één auteur die zijn huisgemaakte middeltjes overbrengt, maar een serieuze blik op de wetenschap achter het vormen en veranderen van gewoontes.” – Timothy D. Wilson

Waar is het boek te vinden?

Overtuigd? Mooi! Lezen maar:

 • Hier vind je het gratis e-book
 • Hier koop je het originele (of hier het Nederlandse) boek hard copy, voor op je boekenplank

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog