Natuurlijk wil je je Android smartphone of tablet sneller maken. Maar wist je ook dat Android sneller maken iets is dat je heel simpel zelf kunt doen? Een paar klikken en je hebt een tot wel 5x zo snel Android-apparaat! En, je hoeft gelukkig geen techneut te zijn om Android sneller te maken.

Ik deelde eerder al eenzelfde soort simpele ‘hack’ om je Apple iPhone of iPad sneller te maken – en die werkte. Als een tierelier. Duizenden keren werd de tip gedeeld, waardoor nog meer mensen nu een wel 2x zo snel Apple-apparaat hebben.

Maar wist je dat er ook zoiets bestaat voor Android? En dat dat zelfs nog betere resultaten geeft? Het zit een paar klikken verder verstopt dan bij het iOs Apple besturingssysteem, maar dan heb je ook wat: een Android-apparaat dat wel 5x sneller is dan nu.

Wil je dat ook, Android sneller maken? Dan geef je die Android van je – hier en nu, ter plekke, a la minute – een fikse schop onder z’n kont, met deze 3 stappen.

Android sneller maken doe je in een paar stappen

Android sneller maken, een simpel kunstje

Stap 1: Tover het ‘Developer Options’ menu tevoorschijn

Het ‘Ontwikkelaarsopties’ of ‘Developer Options’ menu zit een beetje verstopt, zodat rondklikkende leken niet per ongeluk van alles kunnen wijzigen aan hun Android-apparaat. Maar als je weet wat je moet doen, is het heel simpel om je telefoon of tablet er een upgrade mee te geven.

Wat je moet doen:

 • Ga naar ‘Settings’
 • Klik op ‘About Phone’
 • Klik op ‘Build Number’ (klik een aantal keer door)

Nu is het nieuwe sub-menu ‘{ } Developer options’ tevoorschijn gekomen, boven ‘About Phone’.

Stap 2: Zet animaties uit (hier gaat het om bij Android sneller maken!)

 • Slide (in het ‘Developer options’ menu) de knop rechtsboven op ‘ON’
 • Zet ‘Window animation scale’ op ‘Animation OFF’ of op ‘Animation scale .5x’

Wat je hier dus doet is alle animaties (bewegingen van tevoorschijn komende vensters) uitzetten of 5x versnellen. Animaties die de ontwikkelaars van Android alleen maar hebben ingebouwd om eventuele vertragingen in het laden van geopende apps of vensters te verbloemen. Heb jij niks aan. Kun je dus net zo goed gewoon uitzetten.

Stap 3: Start Android’s ‘Launcher’ opnieuw op

 • Ga naar ‘Settings’, ‘Apps’ en selecteer daar de categorie ‘All’
 • Scroll omlaag naar de app ‘Launcher’ en klik op de grote knop ‘Force stop’, waarmee je de app even uit zet
 • Ga terug naar je beginscherm, waardoor de ‘Launcher’ app automatisch opnieuw opstart

En… Gefixt!

Android sneller maken doe je zo

Je zult nu meteen merken dat je Android telefoon of tablet stukken sneller reageert, zodra je even rondklikt. Afhankelijk van hoe nieuw of oud je apparaat is, merk je het verschil meer of minder. Een nieuw hip model als de Android Samsung S6 Edge smartphone zal ook zonder deze hack al een heel stuk sneller werken dan een oude Samsung Galaxy Tab, maar (nog) sneller worden ze er allebei hoe dan ook van, gegarandeerd!

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog