Aflevering #3: ‘Wat is geluk en hoe bereik je het’? Tips van een gelukspsycholoog maken jou ‘Happy in 100 dagen’

podcast happy in 100 dagen
We willen allemaal hetzelfde: gelukkig zijn. Toch weten we vaak niet hoe we dat moeten bereiken. We denken dat we gelukkig worden wanneer we die nieuwe baan hebben, eindelijk de juiste partner vinden, of gewoonweg meer bezittingen vergaren. Maar onderzoek toont aan dat deze benadering niet werkt. Als jij gelukkig wilt worden, moet je het op een andere manier aanpakken. Wij vroegen gelukspsycholoog Josje Smeets hoe.

Ken je dat gevoel? Het is weer zo’n dag waarop je bijna bezwijkt onder een stapel papierwerk, je rapport is afgewezen en je hebt zojuist koffie gemorst op je nieuwe overhemd. Je staart sip uit het raam en vraagt je af: “Waar doe ik dit allemaal voor? Is dit echt alles wat er is…?”

“…ben ik wel gelukkig?”

Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Ondanks het feit dat we als inwoners van dit kleine land behoren tot de top 10 van de gelukkigste landen ter wereld, voelen we ons niet altijd zo. Steeds vaker worden we geconfronteerd met burn-outs en depressies. Het is dan ook begrijpelijk dat we onszelf vaker de vraag stellen: “Hoe kan ik echt gelukkig worden?”

Om een antwoord te vinden, zoeken we vaak online naar advies of grijpen we naar zelfhulpboeken. Helaas stuiten we niet altijd op een pasklaar antwoord en blijft de vraag hoe we ons geluk kunnen vergroten onbeantwoord.

…tot nu.

Björn ging in gesprek met gelukspsycholoog Josje Smeets en vroeg haar ‘hoe word ik gelukkig?’ Wat blijkt: er zijn tal van manieren om jouw geluksgevoel te vergroten! Kun je zelf wel een onsje geluk gebruiken, luister dan naar de Tijdwinst.com Podcast en ontdek hoe jij ‘happy in 100 dagen’ wordt!

of luister hier:

Wie is Josje Smeets?

Josje heeft als gelukspsycholoog meer dan 20 jaar ervaring in het veld. Ze heeft jarenlang gewerkt in de GZ, waaronder het Pieter Baan Centrum, en was tevens 8 jaar lang docent psychologie aan Maastricht University. In 2005 richtte ze haar eigen psychologisch adviesbureau, HelloBetty, op. Sinds 2018 richt ze zich echter uitsluitend op (werk)geluk en positieve psychologie. Dit doet ze door het trainen van managementteams, het geven van lezingen en workshops over (werk)geluk, en middels executive coaching.

Meer weten over het besproken onderwerp? Lees gerust verder

Wie zijn wij? | Tijdwinst.com

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog

Artikelen boordevol tips

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
@ personen die elkaar feedback geven

Feedback ontvangen: 10 regels maken feedback krijgen simpel...

Komen complimenten en kritiek soms als een verrassing? Vind je het lastig om feedback te verwerken of weet je niet goed hoe je positieve feedback kunt integreren in je gedrag? Begrijpelijk. Toch is feedback ontvangen heel belangrijk, ook al voelt het soms onwennig of vervelend. Wij delen de beste 10 tips zodat feedback ontvangen super simpel wordt.

Lees verder
Moeilijke teksten lezen wordt makkelijk wanneer je deze 4 dingen doet
Snellezen

Begrijpend lezen: ook belangrijk NA je schooltijd –...

Begrijpend lezen. Je hebt er misschien lichte trauma’s aan overgehouden van de basisschool. Al die lastige multiple-choice-vragen, signaalwoorden en niet-interessante teksten waar je doorheen moest ploegen… Maar begrijpend lezen is niet alleen in groep 4 en 5 belangrijk. Ook als kenniswerker is deze vaardigheid essentieel om je werk goed te doen. Hoe doe je het? Dit zijn 7 praktische tips. […]

Lees verder
Timemanagement.net

Hoe stoppen met procrastinatie? Een eind aan uitstelgedrag...

Sommige dingen die je liever “morgen” – zoals het oppakken van die lastige mail of het waarmaken van langgekoesterde droom. Tijd om daar vandaag nog mee te stoppen! Ontdek 4 manieren om uitstelgedrag – of procrastinatie – aan te pakken. Zonder smoesjes.

Lees verder

Meer tips op Instagram

Blijf ook op de hoogte via ons Instagramkanaal.
Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten