Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Hoewel je amper je koffers hebt uitgepakt, zie je de bui alweer hangen: volgende week kreeg je terug naar kantoor en krijg je een tsunami van werk en e-mail over je heen. Niet alleen maakt dat een einde aan je vakantiepret, zo’n negatief vooruitzicht doet ook daadwerkelijk mentaal iets met je, toont onderzoek aan. Benieuwd hoe je die after holiday dip kunt voorkomen? Lees het artikel.

Kijk je na je vakantie op tegen de immense voorraad aan mail die je te wachten staat? Schiet je nu al in de stress wanneer je eraan denkt hoeveel tijd jou dit gaat kosten? Hoeft niet. Er is één manier waarop je op een efficiënte wijze overzicht kunt creëren in jouw inbox-chaos. Maak kennis met OHIO.

Het klinkt wreed, onmogelijk zelfs. Maar dagelijks onder een koude douchestraal staan, doet wonderen voor je lijf. Hoe je het rustig opbouwt, zonder in een ijsklontje te veranderen? Lees het artikel en leer hoe je in 4 stappen van ‘aargh!’ naar ‘aahhh’ gaat. Geef dat immuunsysteem een opkikker, zeker nu.

Vroeg uit de veren? Voor het kraaien van de haan, bij het krieken van de dag? Morgenstond heeft goud in de mond. Spreekwoorden en gezegden verzinnen voor “vroeg je nest uit” blijken makkelijker dan het opstaan zelf. Met deze tips wordt vroeg opstaan (of dat nou om 5:30 of 7:30 is) appeltje eitje.

Ergens zó goed in zijn dat je er niet meer bij hoeft na te denken. Dat je dat niveau bereikt waarin het uitvoeren van een vaardigheid voelt als second nature. Zoals fietsen, lezen, ademen. Dat is voor velen de definitie van meesterschap. Hoe je dat niveau bereikt? Door de ‘autonome’ fase in je brein te bereiken.

Storen, we doen het allemaal. Heus met de beste bedoelingen. We willen collegiaal of klantvriendelijk zijn en ons project snel tot een goed einde brengen. Maar met storen duurt het vaak juist langer voordat er eindelijk een goed jaarverslag, een doordacht campagneplan of een denderende webtekst ligt. Gelukkig is daar een oplossing voor: het een-op-een-gesprek. David, één van onze timemanagement experts, legt het je in deze video uit. Meer weten? Lees dan het artikel.

Het is je al vaker opgevallen bij je collega dat hij niet heel stevig in zijn schoenen staat. Je wil het onderwerp bespreekbaar maken en hem op die manier helpen. Maar hoe? Dit stappenplan helpt je om samen met hem zijn eigenwaarde te vergroten, zonder betuttelend of kleinerend uit de hoek te komen. In 4 stappen.

Een nieuwe aanwinst voor het team bevat meer dan alleen de benodigde papieren en jarenlange werkervaring. Zijn of haar communicatieve vaardigheden blijken net zo belangrijk, zegt onderzoek. Zet je een vacature uit, benoem dan ook zeker welke soft skills je wilt zien. Vooral op het communicatieve vlak. Zo benoem je ze: