Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Maandag is het zover: de meest deprimerende dag van het jaar. Eén van de oorzaken kan een gebrek aan je ‘geluksstofje’ (serotonine) zijn. Indien jouw lijf daar genoeg van aanmaakt, is er niets aan het handje. Blijkt er nou toch een tekort te ontstaan (door een slechte levensstijl bijvoorbeeld) dan voel jij je alles behalve kiplekker. Gelukkig kun jij je lijf een handje helpen: vul je tekort aan met 4 eenvoudige tips.

Volgens de wetenschap heeft jouw onvermoeidheid weinig tot niets met een slaaptekort of fysieke uitputtingsslag te maken. Het ontstaat vooral vanwege ‘ego depletion‘; het opraken van je wilskracht en mentale energie. Hoe je die weer aanvult? 3 manieren om je energieniveau aan te vullen en je oververmoeidheid te genezen.

Krakende nek, stijve spieren en hoofdpijn? Onderzoekster Candace Pert ontdekte dat je emoties en je lijf veel sterker verbonden zijn dan je denkt. Verbazingwekkende verbindingen, tussen wenkbrauwen en depressies – en kaken en stress bijvoorbeeld. 4 mini-oefeningen verlossen je van deze lichamelijke klachten.

Professionele communicatieve vaardigheden zijn cruciaal op de werkvloer. Een aantal van die skills is zelfs éxtra belangrijk, om vooruit te komen in je carrière of aangenomen te worden bij je droombaan. Dit zijn de (bewezen) belangrijkste skills voor op je CV en (daarna) op de werkvloer.

Feedback vragen? Je zou wel gek zijn! Dan krijg je die lading commentaar en kritiek vrijwillig over je heen?! – Toch is het een goed idee, en het maakt terugkoppeling krijgen alleen maar makkelijker. Vraag er dus eens om. Deze 4 voorbeelden helpen je op weg, voor 4 soorten gesprekken.

Er bestaan tal manieren van lezen. Helaas werken ze niet allemaal even goed, ondanks dat snellees experts dat wel claimen. Daarom nu, voor eens en altijd, hoe het wél moet. Dit is snellezen, volgens de wetenschap en 30 jaar aan onderzoek. Hoe vlug lees jij?

Ken jij deze whatsapp tips al? Wist jij bijvoorbeeld dat een bericht zich vanzelf na enkele dagen kan verwijderen? En dat je op déze manier verwijderde whatsapp gesprekken kunt terughalen? Niet? Uitstekend, want in dit artikel zetten we de beste whatsapp tips op een rij.

Er worden totaal verkeerde aannames gemaakt over burn-out: ‘je vindt je werk niet leuk’, ‘je kunt de druk niet aan’ of de veelgehoorde ‘het is gewoon een modeziekte’. Veelgehoorde aannames die verre van waar zijn. In dit artikel geeft een hoogleraar 3 tips hoe je een burn-out kunt voorkomen (zeker wanneer je veel vanuit huis werkt).

Hoewel ze misschien beiden een team aansturen, bestaat er toch een duidelijk verschil. De één vertelt wat er moet gebeuren. De ander inspireert en leidt. Door welke wordt jij het liefst aangestuurd? Precies. Laat je inspireren en ontdek de 8 competenties die een leider onderscheidt van iemand die enkel de lakens uitdeelt.