Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Trillende handjes bij de gedachte dat je jouw smartphone in de auto hebt laten liggen? De onbedwingbare drang om bij ieder bliepje en piepje te telefoon te checken? Hé, volgens mij lijd je aan een telefoonverslaving! Hoe je de verslavingscirkel – die even verslavend blijkt als die van roken – stopt? In 2 eenvoudige stappen.

Hoe kan het dat die collega meer gedaan krijgt, ondanks dat zij evenveel tijd heeft als jij? Het geheim zit ‘m in weten waaraan je wél en juist niet werkt. Deze tips helpen je jouw productiviteit te verhogen en resultaatgericht te werken (in plaats van je enkel druk-druk-druk te voelen).

Ben je bekend met het Johari Window? Het is een techniek die je helpt te ontdekken hoe anderen jou zien versus hoe jij jezelf ziet. Dat kan mooie inzichten opleveren. Zeker wanneer je misschien niet zo zelfverzekerd bent en vaak je eigen zwakke punten uitvergroot. In 3 stappen hoe je ‘m gebruikt.

Hoe vraag je als manager jouw team om terugkoppeling, zonder dooddoeners als ‘heb jij nog feedback voor me’? Tamelijk eenvoudig: stel de juiste vraag, aan de juiste persoon, op het juiste moment. Dan ontvang je constructieve feedback, zonder de ander voor het blok te zetten.

Nu niet meteen tegensputteren! Het woord ‘confrontatie’ heeft voor veel mensen een negatieve bijsmaak, maar dat is nergens voor nodig. Het is anders dan een conflict; een manier om er samen uit te komen of gedrag te veranderen. Zo blijft het positief.

Eén geruststelling: je bent niet de enige tomaat in de fruitschaal. Volgens onderzoek heeft maar liefst 10% van alle volwassenen regelmatig last van blozen. Hoe je het kunt verhelpen? 4 anti-blozen tips om van tomatenhoofdje naar perzikhuidje te gaan!

Je bent al blij als je de werkzaamheden die op de planning staan af krijgt, laat staan dat je daar ook nog eens stapel romans aan toevoegt. Toch gaan we het proberen: jou over te halen dit jaar een boek per week te lezen. Wedden dat het lukt (als je dit doet)?