Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Je wil een aardige en behulpzame collega zijn. Vanzelfsprekend. Niemand is erop uit om als ‘die lastpak van de vierde verdieping’ bestempeld te worden of ‘die zuurpruim van accounting’. Toch houdt collegiaal zijn meer in dan bij iedere noodkreet bijspringen. Stop met té aardig zijn: vergeet please gedrag en leer je grenzen aangeven (in 3 stappen).

Mindfulness is in het ‘hier en nu’ zijn. Het met aandacht uitvoeren van iets, zonder een oordeel te vormen. Ideaal wanneer je kampt met spanningen, negatieve gedachten of stress. Of: ook gewoon erg handig wanneer je een kenniswerker bent, wijst onderzoek uit. Dan heb je er extra baat bij! 7 mindfulness oefeningen.

Een logische eerste reactie op weerstand is om jouw standpunt te verdedigen. Of zelfs de ander er met uitgebreide uitleg van proberen te overtuigen dat jouw plan dé juiste manier is om het aan te vliegen. Vaak werkt dat averechts. Hoe pak je het wel goed aan? Luister naar je collega en erken zijn bezwaren! Je collega is niet koppig om het koppig zijn.

Iedereen wil een zo lang en gezond mogelijk leven leiden. Of dat daadwerkelijk lukt is afhankelijk van de gezondheid van je brein. En hoewel je geen invloed hebt op je genen of andere biologische factoren, heb je wel degelijks iets te zeggen over je levensstijlkeuzes. Maak jij deze 6 keuzes dan boost je niet alleen je brein, maar ook je geluk.

Onzeker ben je niet. Maar naast dat je verhaal goed uit de verf komt, wil je nog één ding bereiken. Je wilt ook in dat ene lastige gesprek met je extraverte collega voorkomen dat zij over je heen loopt. Dat vraagt niet alleen om een goed verhaal en stevige argumenten, maar ook om iets wat bij jezelf ligt: je eigenwaarde vergroten.

Feedback geven is altijd goed, mits je het juist aanpakt. Indien je om de boodschap heen draait, niet uit je woorden komt of een gesloten houding aanneemt, zal de ontvanger met meer vragen dan antwoorden achterblijven. Werk daarom aan je communicatieve vaardigheden. Voor feedback die landt en waar de ontvanger écht iets aan heeft.

Je medewerker lijkt niet goed in zijn vel te zitten. Je wilt hem helpen ontdekken wat een goede volgende stap is in zijn carrière. Maar hoe geef je zo’n gesprek vorm? Hoe motiveer je je teamlid en kom je samen een stap verder? Daarvoor is er een simpele tactiek: beter leren luisteren. Niet zomaar luisteren, maar reflectief luisteren!