Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

De werkdruk is hoger dan ooit. Vanwege de coronacrisis krijgen steeds meer werkenden te maken met stress of een burn-out. En ook de werk/privé-balans is niet meer in… balans. Gelukkig kun jij de druk iets verlichten — door deze 4 tips bij thuiswerken met je team te bespreken.

Gefocust aan een concentratieklus werken? Lastig, zodra berichten van collega’s, e-mail en andere ad-hocczaken je continue afleiden. Gun jezelf 10 minuten en doorloop deze 5 stappen. Je kunt daarna geconcentreerd aan de slag en krijgt eindelijk die berg werk verzet!

Ondanks dat we nu thuiszitten (vaak met kinderen aan de keukentafel) wordt verwacht dat onze normale werkzaamheden gewoon worden uitgevoerd. Dat kan druk opleveren en in het ergste geval een burn-out. In dit artikel geeft een hoogleraar 3 tips om zo’n burn-out te voorkomen.

We maken flinke mail-blunders. Irritant én onnodig, zeker nu e-mail een belangrijke communicatievorm is voor jou en je collega’s. Dus: communiceren op afstand zonder al die mail faux pas? Lees deze beknopte e-mailetiquette en voorkom asociaal mailgedrag.

Heb jij ervan gehoord? Binaural beats? Het niets meer dan geluid waarbij ieder oor een andere frequentie hoort. Het doel? Jou en je brein in een andere staat brengen voor een betere concentratie of diepere nachtrust. Klinkt zweverig, blijkt pure wetenschap!

Jij bent niet de enige die geen vreugdesprongetje maakt bij het ontvangen van negatieve feedback. Sterker nog: je reactie is hartstikke natuurlijk. Toch kun je in 7 stappen die reactie voorkomen (en op een gezonde manier leren omgaan met kritiek).

Terugkoppeling ontvangen van je team. Belangrijk, cruciaal zelfs. Om effectief samen te werken, maar ook voor een betere besluitvorming. Creëer daarom een feedbackcultuur — één waarin terugkoppeling geven als de standaard wordt gezien. Het lukt je zodra je deze 4 feedback methoden toepast.