Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Jezelf voornemen om meer te sporten kan iedereen. Het daadwerkelijk volhouden blijkt lastiger. Er zijn immers altijd voldoende redenen om het niet te doen of om het uit te stellen. Werk je echter met de 2-minuten-regel (een ‘uitvinding’ van ‘habit’-expert James Clear) dan blijkt uitstelgedrag vertonen onmogelijk.

Met een lage zelfwaardering steek je onbewust een stokje voor je eigen succes. Je twijfelt aan jezelf en hebt bevestiging nodig van anderen om die twijfels los te laten. Die gedachte zit heel diep geworteld. Maar gelukkig is daar iets aan te doen: met deze 5 tips kun jij je zelfwaardering opkrikken.

Wil je iets doen of net laten? Uitstelgedrag voorkomen of mentaal sterker zijn? Werk dan aan je wilskracht. Door te leren van de crème de la crème wanneer het op mental toughness aankomt: Navy SEAL’s. Zij hebben 5 manieren waarop ze hun doorzettingsvermogen ijzersterk maken.

Gewoon veel lezen voldoet niet. Om grootse dingen voor elkaar te krijgen, moet je lezen om te leiden. “Read to lead” is daarom het advies. Niet gewoon door een boek op te pakken, al wordt dat tegenwoordig al als revolutionair gezien. Nee: door een boek op te pakken dat nét boven je ‘niveau’ ligt, en dat helemaal uit te lezen. Een 3-stappen-plan.

Zowel Google als Apple staan bekend om hun personeelsbeleid. Wat maakt deze bedrijven zo succesvol? Hun mensen. Ze zetten dan ook alles op alles om het meeste uit die mensen te halen; met de 3 bewezen beste management-kwaliteiten. Daarvoor nemen ze Kim Scott aan, omdat zij precies weet hoe zo’n evaluatiegesprek wel én niet werkt:

Motiverende gespreksvoering is een gesprekstechniek die met name in de (verslavings)zorg wordt gebruikt, met als doel om verandering aan te wakkeren. In feite: de persoon tegenover je laten inzien dat hij of zij zijn gedragingen, denkbeelden of leefwijze moet aanpassen. Een methode die ook zeker nuttig blijkt op de werkvloer. 5 tips.

Je hebt weer een “drukke werkdag” achter de rug. Vandaag heb je weer veel taken kunnen afronden, maar of je echt productief bent geweest? De belangrijke taken van de lijst heb je namelijk wéér doorgeschoven naar een andere dag. Nee, dus. Leer binnen 5 minuten je prioriteiten kennen door middel van de ABCDE-methode.