Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Thuiswerken doe je niet onderuitgezakt op de bank. Of aan de eetkamertafel met spelende kinderen om je heen. Dat weet je. Jij hebt daarom een speciale thuiswerkplek ingericht — een waar je niet alleen aan werken toekomt, maar die ook nog eens leuk oogt. Je deed het door 4 afspraken met jezelf te maken. Deze, wel te verstaan.

Werken vanuit huis biedt ontzettend veel flexibiliteit en vrijheid. Het is dan ook niet vreemd dat veel thuiswerkers niet alleen productiever, maar ook gelukkiger zijn. Toch levert het ook stress op, blijkt. En wel om deze 5 redenen (Gelukkig is er 1 oplossing).

Door de jaren heen heb je een manier van spreken ontwikkeld die je zelfvertrouwen schaadt: je gebruikt twijfeltaal. Wil je jouw boodschap krachtig uiten en je zelfvertrouwen verbeteren, zeg deze 5 zinnen dan nóóit meer!

Heb je niet de luxe van een aparte thuiswerkplek? Geen zorgen. In deze video leggen we je uit hoe jij met slechts 3 tools een mobiele werkplek inricht. Mocht je het nou grondiger willen aanpakken, check dan deze extra 8 benodigdheden.

Lopen meningsverschillen uit de hand – het mondt uit in een conflict – dan zul jij moeten ingrijpen. Je zet je team rond de tafel en gaat het gesprek aan. Zonder daarbij olie op het vuur te gooien. Met 1 gesprekstechniek: geweldloze communicatie.

Af en toe een compliment uitdelen op de werkvloer is natuurlijk “hartstikke leuk”. Maar als je het enkel zo ziet onderschat je positieve feedback. Ruimschoots. Het is namelijk cruciaal.  Geef het dus – véél (maar hou je aan de 3 regels).

Eindelijk een tegengeluid (pun intended) tegen complete stilte: het werkt niet. Wil jij je creativiteit verhogen dan heb je geluid nodig! Vooral gemompel blijkt je creatieve denkproces een enorme ‘boost’ te geven — laat ze er dus lekker op los babbelen, jij wordt er alleen maar creatiever van.

Ssst. Het spreekwoord bestaat niet voor niets: zwijgen is inderdaad goud. Vooral in deze 6 gevallen. Op deze momenten kun je beter niets zeggen. Het mooie ervan? Niet alleen verbeter je op die manier je communicatievaardigheden, het maakt je ook een plezierige gesprekspartner. Snaveltje toe, dus.