Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Je handen worden klam. Je voelt je hart in je keel kloppen. Ademen is moeilijk. Nee, je gaat niet dood — je hebt waarschijnlijk last van een paniekaanval. Wat te doen? Geef je eraan over. Wil je namelijk een paniekaanval stoppen, dan zul je de vicieuze cirkel van angst moeten doorbreken. Dat doe je door slechts 1 simpele zin uit te spreken.

Slecht nieuws wordt nooit goed nieuws, ook niet als je het goed brengt. Maar het gesprek dat je hebt, kan wél een goed gesprek worden – ook al draait het om slecht nieuws. Dat is de definitie van een ‘succesvol gesprek’, volgens wetenschappers. Je houdt ‘m zo.

Laat het feit dat je de komende tijd niet op kantoor hoeft te verschijnen niet de reden zijn waarom jij je ochtend verspilt. Ook wanneer je thuiswerkt, heb je een productieve ochtend routine nodig. Stap daarom uit die pyjama en besteed je tijd nuttig. 5 manieren.

Je projecten lopen altijd uit. Niet vreemd, volgens Daniel Kahneman. ‘Planning Fallacy’ noemt hij het ook wel. Een cruciale denkfout die we van nature maken. In twee stappen verruil je die roze bril voor een realistische. Dit is waarom je dat wilt.

Waar je de auto hebt geparkeerd? Eh… –  Soms vergeet je wat. Maar waar overschrijd je de grens van reguliere vergeetachtigheid naar zorgwekkende geheugenproblemen? Deze 7 tekenen laten je zien of jouw frontale kwab nog oké is of dat er meer aan de hand is.

Er is een groot verschil tussen het zijn van een baas en een leider. De een krijgt wat hij wilt door angst in te boezemen. De ander spoort zijn team aan het beste in zichzelf naar boven te halen. Hij of zij bezit deze 7 eigenschappen. Jij ook?

Google heeft een online handleiding uitgegeven waarin zij beschrijven wat goed leiderschap voor hen betekent. Wat blijkt? Het megabedrijf hanteert deze 4 simpele richtlijnen — richtlijnen die ook jij makkelijk kunt toepassen.