Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Het is al een tijdje een van de grootste trends op voedsel- en lifestyle gebied: intermittent fasting. Eigenlijk is het niets meer dan tijdgebonden eten, toch zweren veel mensen erbij. Het zou hen helpen bij het verliezen van de nodige pondjes, hun productiviteit verhogen en zelfs hun leven verlengen — maar hoe zit dat nou werkelijk? En hoe doe je dat dan? Deze dokter geeft antwoord.

Psychologen, professoren en onderzoekers zijn het er over eens: ons brein houdt niet van kritiek. In de oertijd betekende dat namelijk garantie op dood door leeuwenverslinding. Hoe je daar als moderne mens mee omgaat? Tem je overlevingsinstinct. In 3 seconden.

Sollicitatiegesprek, netwerkborrel, kletspraatje, date of customer research… Wát vraag je je medemens om iemand echt te leren kennen? Met deze 3 vragen haal je het naar boven. Voor een betere relatie (met die collega of klant) of beter oordeel (over die sollicitant of date).

Je krijgt die vaardigheid maar niet onder de knie. Dit komt niet omdat je niet hard genoeg oefent, maar omdat je jouw type intelligentie niet benut. Wil jij jezelf ontwikkelen – en niet uitblinken in één, maar meerdere vaardigheden – doe het dan zo: volg deze 3-stappen-methode en maak nieuwe dingen leren makkelijk.

Vind je het lastig jezelf te accepteren zoals je bent? Vergelijk jij jouw fouten met het opgepoetste beeld dat anderen van zichzelf schetsen? Niet doen. Jouw gebrek aan zelfvertrouwen blijkt een foutje van moeder natuur. Jij bent goed zoals je bent. Lees waarom.

Als leidinggevende wil jij je bezighouden met de koers die het bedrijf vaart. Niet als een schooljuffrouw iemand achter de broek aanzitten. Maar toch. Zodra hij (alweer) te laat komt of slechte prestaties neerzet, zul je wel moeten: je zal je collega moeten aanspreken op zijn gedrag. Dat doe je zo.