Ben je uitgeput door de dagelijkse ratrace en heb je het gevoel dat je alleen nog maar achter de feiten aanloopt? Misschien heb je een sterk verlangen om je leven anders in te richten, maar weet je niet precies waar je moet beginnen. Een life coach kan precies de ondersteuning bieden die je zoekt. Of je nu wilt leren beter om te gaan met stress, effectiever wilt plannen of simpelweg meer balans wilt vinden in je leven, een life coach helpt je bij het ontdekken en versterken van de gewoonten die voor jou werken.

Wat komt aan bod:

  1. Wat is een life coach eigenlijk en wat leer ik ervan?
  2. Wanneer kun je een life coach gebruiken?
  3. Wie ben ik om dat te doen?
  4. Kortom: eindelijk toekomen aan wat écht belangrijk is
  5. Veelgestelde vragen over life coach

Veel mensen worstelen met het prioriteren van wat echt belangrijk is. Ze voelen zich gevangen in een eindeloze lijst van verantwoordelijkheden, waarbij het vaak de energievreters zijn die winnen van de energiegevers. Herkenbaar? Je bent niet de enige. 

In plaats van steeds maar te proberen alles te managen, helpt een life coach je om je tijd en energie te richten op wat er voor jou écht toe doet. Daarbij gaat het niet alleen om het bewuster plannen en organiseren van je dagelijkse (werk)leven, maar ook om het creëren van een toekomst waarin jij veerkrachtig bent en bewuster keuzes maakt: waar besteed ik voortaan mijn kostbare tijd en energie aan? En waaraan vooral niet?

Dus of je nu wilt groeien in je carrière, je persoonlijke leven een boost wilt geven, of gewoon rust en ruimte zoekt om jezelf terug te vinden, een life coach biedt je de begeleiding en tools die je helpen om dit proces aan te gaan. Het is de eerste stap naar een werkleven dat in lijn staat met wie jij echt bent en wat jij écht belangrijk vindt. Klaar om de regie terug te pakken? Ik deel graag enkele van mijn best practices met je.

Maar eerst:

life coach

Wat is een life coach eigenlijk en wat leer ik ervan?

Het klinkt zo hip, een “life coach”. Je Instagram-feed staat er vol mee en iedereen is er een. Maar wat is een life coach eigenlijk? 

Een life coach is een professional die je begeleidt in het ontdekken en bereiken van je persoonlijke en professionele doelen. In tegenstelling tot therapeuten, die zich vaak richten op het verwerken van je verleden en trauma’s, is een life coach gericht op het heden en de toekomst. Ze helpen je graag om je sterke punten te benutten, beperkende overtuigingen te doorbreken en betere gewoontes te ontwikkelen. Een life coach helpt je bij het ontdekken van wat belangrijk voor je is, zodat je bewuste keuzes kunt maken die leiden tot een vervullend leven.

Maar hoe? Wat doet een life coach dan precies?

  • Een life coach helpt je om afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en met een frisse blik naar je leven te kijken. Vaak blijven mensen namelijk vastzitten in routines en patronen die energie slurpen zonder dat ze er echt van groeien. Een coach stelt de juiste vragen om je bewust te maken van deze patronen en helpt je te ontdekken waar jouw ware prioriteiten liggen.
  • Een belangrijk aspect van life coaching is ook het beter leren omgaan met je tijd en energie en het ontwikkelen van gewoontes die bijdragen aan je welzijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat een coach je kan helpen bij het verbeteren van je slaap, beweging en algehele gezondheid. Een life coach laat je zien hoe je je mentale batterij kunt opladen, zodat je beter omgaat met stress en je energie overhoudt voor wat er echt toe doet.
  • Veel mensen willen graag productiever zijn, maar weten niet precies hoe ze hun tijd en aandacht het beste kunnen inzetten. Een life coach helpt je bij het opstellen van een plan waarin jouw kernwaarden en doelen centraal staan. Door middel van time management technieken leer je hoe je kunt prioriteren en ruimte kunt maken voor de dingen die jou écht verder helpen. Zo word je productiever en kom je daadwerkelijk toe aan de dingen die je wilt.
  • Eén van de krachtigste voordelen van een life coach is dat ze je helpen om verantwoording af te leggen. Ze moedigen je aan om stap voor stap actie te ondernemen richting je doelen, en houden je gemotiveerd en verantwoordelijk. Door regelmatig contact te hebben met je coach, blijf je gefocust en voorkom je dat je terugvalt in oude gewoontes.

Een life coach ondersteunt je dus bij het vinden van balans, het ontdekken van wat voor jou belangrijk is, en het opbouwen van een (werk)leven dat voor jou betekenisvol is. Of je nu je carrière wilt boosten, een gezondere levensstijl wilt aannemen, of simpelweg beter wilt leren omgaan met stress, een life coach biedt de inzichten en tools om dit te bereiken. Uiteindelijk is het hun doel om jou te helpen het beste uit jezelf te halen.

life coach

Wanneer kun je een life coach gebruiken?

Wanneer heb je een life coach nodig, dan? Nou, als je op een punt in je leven staat waar je voelt dat je niet helemaal tevreden bent, vastloopt, of merkt dat je graag wat meer richting wilt krijgen. Een life coach kan je dan helpen om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt, en je ondersteunen bij het ontwikkelen van praktische stappen om die doelen te bereiken. 

Herken jij je in deze punten, dan kun je vast een life-coachings sessie gebruiken:

  1. Je voelt je vastgelopen. Als je het gevoel hebt dat je leven stilstaat en je geen vooruitgang boekt, kan een life coach helpen om je uit die sleur te halen. Dit kan zijn op het gebied van je carrière, relaties, persoonlijke ontwikkeling, of zelfs bij het vinden van meer voldoening in je dagelijks leven.
  2. Je hebt moeite met het stellen van doelen. Een life coach kan je helpen om duidelijkheid te krijgen over wat je wilt bereiken. Als je het lastig vindt om te bepalen wat je doelen zijn, of als je vaak van gedachten verandert, kan een coach helpen om de rode draad te vinden en een concreet actieplan te maken.
  3. Je zoekt balans in je leven. Veel mensen worstelen met het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé, of met het verdelen van tijd en energie over verschillende aspecten van hun leven. Een life coach kan je helpen om je prioriteiten opnieuw te evalueren en praktische strategieën te ontwikkelen voor een gebalanceerd leven.
  4. Je ervaart stress en merkt dat je energie wordt leeggezogen. Als je merkt dat je constant gestrest bent en moeite hebt om je energie goed te verdelen, kan een life coach je leren om beter om te gaan met stress en duurzame gewoonten te ontwikkelen. Dit helpt je om je energie te richten op de dingen die er écht toe doen.
  5. Je wilt veranderen, maar je weet niet hoe. Misschien wil je bepaalde patronen doorbreken of nieuwe vaardigheden ontwikkelen, maar weet je niet waar je moet beginnen. Een life coach kan je helpen om stap voor stap te werken aan het veranderen van gedrag en het creëren van nieuwe, positieve gewoonten.
  6. Je hebt behoefte aan motivatie en structuur. Soms weet je wel wat je wilt, maar lukt het niet om de motivatie of structuur te vinden om je doelen te bereiken. Een life coach kan je helpen om die motivatie te ontdekken en een plan op te stellen dat past bij jouw levensstijl en doelen.

Met andere woorden:

Een life coach biedt steun, helpt je met reflecteren, en zorgt ervoor dat je in beweging blijft richting het leven dat je wilt. De begeleiding en praktische tools die een coach daarbij biedt, kunnen dan een enorm verschil maken in hoe je uitdagingen aanpakt en je persoonlijke groei benadert.

Schakel dus zeker een life coach in wanneer je hier oren naar hebt. Máár ik begrijp ook dat er momenten zijn waarop je niet kunt wachten om meteen aan de slag te gaan. Soms wil je namelijk gewoon direct aan de slag, reflecteren en nadenken over de stappen die je zelf al kunt nemen. Daarom wil ik meteen een aantal praktische tips geven waarmee je meteen kunt beginnen. Deze inzichten zijn bedoeld om je een kickstart te geven op weg naar meer focus, helderheid en energie, zodat je alvast de eerste stappen kunt zetten. Hopelijk helpen ze je om sneller te ontdekken wat voor jou écht belangrijk is.

Wie ben ik om dat te doen?

Ik geloof dat ik je kan helpen om echt te ontdekken wat belangrijk voor je is en hoe je daar met volledige focus naartoe kunt werken. In mijn boek Full focus op wat écht belangrijk is deel ik de inzichten en technieken die me hebben geholpen om mijn eigen leven doelgericht te leiden, zelfs te midden van tegenslagen.

Waarom denk ik dat ik hier iets waardevols over te zeggen heb? De afgelopen jaren zijn voor mij verre van makkelijk geweest. Toen ik in 2019 Tijdwinst.com overnam, dacht ik dat ik klaar was voor de verantwoordelijkheid en de druk. Maar het leven gooide wat onverwachte wendingen op mijn pad. De coronapandemie brak uit, een vertrouwde collega viel weg, en ik kreeg zelf gezondheidsproblemen, waaronder een hardnekkige blessure en de diagnose van de Lyme-bacterie. En alsof dat nog niet genoeg was, verloor ik onverwacht mijn moeder. Dit alles veroorzaakte een blijvende impact op zowel mijn fysieke als mentale gezondheid.

Deze periode dwong me echter om mijn eigen prioriteiten onder de loep te nemen. Ik werd geconfronteerd met het feit dat, hoewel ik de technieken en inzichten kende, het in de praktijk brengen ervan veel moeilijker is in perioden van stress. Mijn energieniveau bereikte het laagste punt, en ik zag hoe langdurige stress mijn mentale batterij langzaam uitputte. Ik moest op zoek naar duurzame verandering. Ik moest leren om mijn energie te bewaren voor wat écht belangrijk was, zonder dat die weglekte naar onbelangrijke taken en verwachtingen.

life coach

Hoe ik dat deed

Ik ontdekte gelukkig de kracht van duurzame gezonde gewoonten en leerde hoe belangrijk je energie managen is! In mijn boek bespreek ik de strategieën en inzichten die me hebben geholpen om met focus en energie te blijven werken aan de dingen die voor mij het belangrijkst zijn, zoals mijn gezondheid, mijn bedrijf en mijn relaties.

Hoe?

Ik leerde dat grote veranderingen vaak beginnen met kleine stapjes en dat het goed verdelen van tijd en energie cruciaal is om op lange termijn succes te behouden. Ik wil nu jou helpen om ook ruimte te maken voor wat jij belangrijk vindt en om die dingen met volle aandacht en focus aan te pakken. 

De lessen die ik zelf heb geleerd en de technieken die ik heb toegepast, deel ik in mijn boek Full focus op wat écht belangrijk is, maar ook in mijn werk als time management expert. Ik heb het zelf ervaren, de obstakels doorstaan, en ik weet dat jij dit ook kunt. 

Ik noem mezelf liever geen ‘life coach’ want ik heb een kots hekel aan die term. Ik zie mezelf eerder als een ‘ervaringsdeskundige’ -ik heb de dingen zelf ervaren, zelf uitgeprobeerd- en als je het me toestaat, deel ik mijn inzichten nu graag met jou.

Life coachings tips (van een time management expert)

1. Bepaal wat belangrijk is: weet jij écht wat prioriteit heeft?

Wanneer je niet weet wat voor jou belangrijk is in je (werk)leven, dan dwaal je snel af en raken zaken overwoekerd door de hectiek van de dag, eindeloze to-do-lijstjes, en de druk die van buitenaf wordt opgelegd. De kunst is dus om eerst helder te krijgen wat werkelijk prioriteit voor jou heeft. En nee, daarbij hoef je niet meteen te denken aan die grote dromen (mag wel), maar het kunnen ook de kleine zaken zijn  die in de dagelijkse drukte worden weggeduwd. 

In je werk en in je privé-leven zou jij je namelijk bezig moeten houden met wat voor jou betekenis heeft en wat de meeste impact oplevert, los van wat anderen als belangrijk zien. Dit vraagt om een scherpe blik op jezelf en op de keuzes die je maakt. Want zodra je helder hebt wat voor jou belangrijk is, kun je beginnen met het maken van de juiste beslissingen. 

Zoals David Collier zei: “Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.” Dat betekent dat het niet gaat om een eenmalige keuze, maar om een continue focus op wat voor jou telt.

Zoiets vraagt om een diepgaand onderzoek naar jouw rol en de context waarin je werkt. Dit geeft je namelijk inzicht in hoe jij het verschil kunt maken en welke richting je op wilt gaan. Hierbij hoort het ontdekken van de specifieke projecten, taken en verantwoordelijkheden die voor jou echt het verschil maken. Zo krijg je niet alleen helder wat jouw grote doelen zijn, maar ook welke kleine, dagelijkse keuzes jou uiteindelijk naar die doelen leiden.

Welke rollen vervul jij in jouw werk en dagelijks leven?

Het proces is gelaagd, van abstract naar concreet: eerst kijk je naar het grote geheel, dan naar de praktische invulling van je rol, en uiteindelijk naar de dagelijkse routines die jouw werkweek vormen. Zo ontwikkel je een scherpe focus, een “focus filter,” dat je helpt om op een slimme manier met je tijd om te gaan. 

  • Denk eens na over jouw functie: welke petten draag je daar momenteel? Kun je ze in drie of vier woorden samenvatten? Bij mij is het O.M.A.: “Ondernemer”, “Manager” en “Artiest”. Hoe zit dat bij jou?
  • Misschien heb je zoiets ook in je privé-leven? Welke rollen vervul je daar? Kies er maximaal drie. Misschien ben je “Vader”, “Steun en toeverlaat” en “Ordeschepper”.
  • Vraag je vervolgens af: ben je eigenlijk wel tevreden met deze rollen? Zou je liever andere rollen hebben? Welke dan?
  • Als je er wel tevreden mee bent, vraag je dan af of je tevreden bent met de verhouding. Gaat er voor jou voldoende tijd uit naar een bepaalde rol? Wat zou je anders willen zien en waarom? Op welke rol zul je dan moeten terugschroeven?
  • Welke taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen vallen onder elke rol? Kom je daar aan toe? 
  • Zitten er taken tussen waar jij je eigenlijk niet (meer) mee bezig hoeft te houden? Waarom? Kun je deze misschien schrappen? Delegeren? Of zul je bepaalde verantwoordelijkheden moeten accepteren en manieren zoeken om deze efficiënter te doen?
  • Van de dingen waar jij niet onderuit komt: pak je ze op tijd op of geef je andere -minder belangrijke- klussen voorrang? Waarom? Hoe kun je dit voorkomen?

Dit zijn manieren om na te denken over de dingen die voor jou belangrijk zijn. Het is belangrijk om dit voor jezelf helder te hebben, want hiermee leg je de basis en bepaal je de impact op je werk en dagelijks leven.

Even tussendoor

Wil je nog meer tips en inzichten om je persoonlijke en professionele doelen te bereiken? Volg me dan op Instagram en LinkedIn, waar ik tal van praktische adviezen deel. 

Daarnaast host ik de Tijdwinst Podcast, waar ik in gesprek ga met experts op het gebied van persoonlijke groei, productiviteit en energiemanagement. Elke aflevering is erop gericht om jou concrete tools te bieden waarmee je meteen aan de slag kunt. Benieuwd? Je kunt de Tijdwinst Podcast beluisteren via Spotify of via ons Youtubekanaal. Mis het niet en volg me ook daar voor een wekelijkse dosis inspiratie!

life coach

2. Focus op wat belangrijk is: word jij afgeleid van jouw doelen?

Met een hoop afleiding kom je natuurlijk niet aan je doelen en dromen toe. Ons brein – met name het reptielenbrein en het limbische systeem- speelt hierbij een grote rol, omdat het onze aandacht gemakkelijk kan laten verschuiven naar taken die weinig toegevoegde waarde hebben.

Want denk er maar eens over na: ons brein is dan wel door de evolutie ontworpen om ons te beschermen, maar vind het lastig om gefocust te blijven op complexe doelen. Het heeft een voorkeur voor eenvoudige taken en laat zich snel beïnvloeden door omgevingsfactoren. Dit mechanisme, dat eeuwen geleden nuttig was om te overleven, kan daardoor nu leiden tot keuzes die niet altijd rationeel zijn; ineens scroll je uren over social media in plaats van je bezig te houden met dat passieproject. 

Bewustwording kan helpen deze afleidingen te herkennen en aan te pakken. Door inzicht te krijgen in hoe jouw oerbrein werkt, snap je waarom je vaak voorrang geeft aan zaken die dringend lijken, maar niet belangrijk zijn. En zodra jij je hier bewust van bent, kun je manieren vinden om je aandacht te richten op wat er wél toe doet. 

Hoe kun je gefocust blijven op jouw prioriteiten?

Een belangrijke stap is het verminderen van afleiding, zodat je jouw ‘focusblokken’ kunt behouden. 

  • Door je werkomgeving te optimaliseren en mentale rust te creëren, kun je je beter concentreren op wat echt belangrijk is. Bewuste keuzes maken en afleidingen elimineren helpen je instinctieve reacties te doorbreken en prioriteiten te stellen die jouw doelen ondersteunen.
  • Veel mensen hebben een natuurlijke neiging om direct te reageren op wat hun aandacht trekt. Dit creëert een vals gevoel van urgentie en veroorzaakt stress. Een eenvoudige, maar effectieve strategie is om een ‘rustpauze’ in te lassen voordat je reageert op verzoeken van anderen: ‘Is dit daadwerkelijk dringend of kan het even blijven liggen?’ Door zo’n korte reflectie in te bouwen, kun je dan een betere afweging maken en prioriteren wat werkelijk urgent is. Dit helpt je om je energie en aandacht gericht te houden op wat voor jou van belang is.

Het gaat dus niet alleen om bewust te zijn van wat belangrijk is in jouw werk en leven, maar ook om het behouden van de focus op deze zaken. 

Laat je minder leiden door jouw gevoel van urgentie en meer door impactvolle taken en acties. Dit helpt je om consistent te werken aan je prioriteiten en wat écht belangrijk is, in plaats van wat op dat moment de aandacht trekt. 

life coach

3. Energie behouden voor wat belangrijk is: heb jij nog de mentale en fysieke puf?

Uiteindelijk zul je ook duurzame gewoontes moeten ontwikkelen die je helpen om jouw mentale batterij op te laden. Dat betekent gezonde routines vinden voor stressmanagement, slaap, beweging en andere gewoonten die jouw energieniveau verhogen, zodat je ook daadwerkelijk toekomt aan de belangrijke dingen in je leven.

En dat doe je niet zomaar: je hebt niet na één goede nachtrust alles weer op de rit. Het gaat om consistente kleine gewoontes die je energie en veerkracht versterken. Kortetermijnoplossingen zoeken voor langetermijnproblemen don’t cut it. Een life coach kan je helpen de vicieuze cirkel te doorbreken en de focus te leggen op die kleine, dagelijkse verbeteringen die op de lange termijn effect hebben. Maar je kunt ook zelf al beginnen:

Hoe kom je toe aan wat écht belangrijk voor je is?

  • Op tijd naar bed en licht uit. Dat klinkt belachelijk simpel, maar probeer het eens en kijk welk effect het heeft op je gemoedsrust en productiviteit. 8 uur kwalitatieve slaap en 
  • Beweeg dagelijks dertig minuten. Het hoeft geeneens intensief te zijn maar zweten heeft wel de voorkeur. Maar doe in ieder geval iets. Ga wandelen, pak de fiets of ga naar de sportschool. Ook hierbij: het zijn kleine gewoonten die op den duur een groot effect hebben.
  • Laat alcohol staan, tenminste door de week. Je ontspant er helemaal niet van. Dat meen je maar. Oh en het is ook nog eens slecht voor je slaap.
  • Ben je bewust met wie je optrekt. Motivational speaker Jim Rohn stelt dat we het gemiddelde zijn van de vijf mensen met wie we het meest omgaan. Door bewust te kiezen voor mensen die energie geven en positieve gewoonten versterken, kun je een omgeving creëren die jou ondersteunt in je doelen. Een coach kan helpen bij het bewust maken van deze keuzes, zodat je mensen om je heen hebt die je inspireren en motiveren.

Voor meer inzichten over energiemanagement kun je de Tijdwinst Podcast beluisteren, waarin ik psycholoog Willem van der Bend spreek over de mentale batterij en hoe je deze oplaadt door middel van boerenverstand, kleine gewoontes en bewustwording,

Kortom: eindelijk toekomen aan wat écht belangrijk is

Onze agenda staat barstensvol verplichtingen, taken en andere energievreters en dan kan het lastig zijn om helder te krijgen wat écht belangrijk is. Life coaching biedt hier een uitkomst, door je te helpen bewuster keuzes te maken en duurzaam aan je doelen te werken. Door te focussen op time management, energiebeheer en het herkennen van jouw prioriteiten, ontwikkel je gewoonten die je dichter bij het leven brengen dat je voor ogen hebt. Het doel is dan niet alleen om meer te doen, maar om méér te doen met minder energieverlies, zodat je de dingen kunt aanpakken die echt het verschil maken; waar jij energie van krijgt!

Dus of je nu jouw rollen in kaart brengt, je mentale batterij oplaadt of kritisch kijkt naar de mensen om je heen, je hebt de mogelijkheid om je leven zélf vorm te geven. Neem daarom de eerste stap en denk na over wat voor jou echt belangrijk is. Reflecteer op je keuzes, zet concrete doelen en pas kleine veranderingen toe om duurzame resultaten te bereiken.

En hé: als je meer wilt weten over deze principes en hoe je ze concreet kunt toepassen, raad ik je aan mijn boek, Full Focus op wat écht belangrijk is, te lezen. Hierin deel ik praktische methoden en inzichten die jou kunnen helpen om meer focus, balans en energie in je leven te vinden. Ik hoop dat ze je helpen een (werk)leven op te bouwen dat jou écht voldoening geeft!

Björn Deusings
Time management expert
Directeur van Tijdwinst.com
Auteur ‘Full focus op wat écht belangrijk is en ‘Elke dag om 15:00 uur klaar

life coach

Veelgestelde vragen over life coach

  • Wat doet een life coach precies?

    Een life coach helpt je bij het ontdekken en bereiken van persoonlijke en professionele doelen door je te ondersteunen bij het doorbreken van beperkende overtuigingen, het ontwikkelen van betere gewoontes en het maken van bewuste keuzes. Life coaches richten zich op het heden en de toekomst, en helpen je om prioriteiten te stellen en een leven te creëren dat in lijn is met wat jij echt belangrijk vindt.

  • Hoe kan een life coach mij helpen mijn doelen te bereiken?

    Een life coach kan je helpen door samen met jou een plan op te stellen dat is gebaseerd op jouw kernwaarden en doelen. Ze helpen je om bewuster te worden van afleidingen, je energie beter te managen, en prioriteiten te stellen. Daarnaast zorgen ze voor motivatie en verantwoording, zodat je gemotiveerd blijft en stap voor stap werkt aan het realiseren van je doelen

  • Wat is het verschil tussen een life coach en een therapeut?

    Een life coach richt zich vooral op het heden en de toekomst, terwijl een therapeut vaak werkt aan het verwerken van trauma’s en problemen uit het verleden. Life coaches helpen je om je doelen en prioriteiten te ontdekken en om actie te ondernemen. Therapeuten richten zich meestal meer op het emotionele welzijn en het aanpakken van diepere, emotionele kwesties.

  • Hoe kies ik de juiste life coach voor mij?

    e juiste life coach kiezen begint met het vaststellen van je behoeften en doelen. Zoek iemand die ervaring heeft met de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn en met wie je een goede persoonlijke klik hebt. Een kennismakingsgesprek kan helpen om te bepalen of je je prettig voelt bij de coach en of hun aanpak aansluit bij jouw verwachtingen.

  • Hoe lang duurt een coaching traject meestal?

    Een coaching traject kan in lengte variëren, afhankelijk van je doelen en de frequentie van de sessies. In het algemeen kan het enkele weken tot enkele maanden duren om resultaten te bereiken. De exacte duur verschilt echter per persoon en hangt af van de aard van de doelen en de inzet die nodig is om ze te bereiken. Sommige mensen vinden het ook prettig om een coach ‘achter de hand’ te houden en willen voor langere tijd begeleid worden.

  • Wat kost een life coach sessie?

    De kosten van een life coach sessie variëren sterk. De exacte prijs kan natuurlijk verschillen op basis van de ervaring van de coach, de duur van de sessie en de locatie.

  • Hoe werkt een typische life coaching sessie?

    Een typische life coaching sessie begint vaak met het bespreken van de vooruitgang sinds de vorige sessie en het evalueren van de doelen. De coach stelt gerichte vragen om inzicht te krijgen in de huidige situatie en helpt je om obstakels te identificeren en strategieën te ontwikkelen om verder te komen. Het is een interactief proces waarin jij actief betrokken bent bij het stellen en aanpassen van je doelen.

  • Moet ik al duidelijke doelen hebben voordat ik naar een life coach ga?

    Nee, hoor. Een life coach kan juist helpen bij het helder krijgen van wat je wilt bereiken en wat belangrijk voor je is. Ze begeleiden je bij het ontdekken en stellen van doelen die bij jou passen.

  • Hoe snel kan ik resultaten verwachten van life coaching?

    Resultaten kunnen natuurlijk  verschillen, maar veel mensen merken al na enkele sessies positieve veranderingen. De snelheid waarmee resultaten zichtbaar worden, hangt natuurlijk af van de aard van je doelen en je inzet tijdens het traject. Kleine veranderingen kunnen echter wel vaak snel worden bereikt, terwijl grotere transformaties meer tijd vergen.

  • Is life coaching geschikt voor iedereen?

    Life coaching is geschikt voor iedereen die zich willen richten op het heden en de toekomst, en bereid zijn actief te werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het kan echter minder geschikt zijn voor mensen die diepere emotionele problemen of trauma’s willen verwerken, waarvoor vaak therapie meer gepast is.

Wie zijn wij? | Tijdswinst.com

Wil je meer tijd overhouden in je dagelijkse routine door slimmer te werken? Bij Tijdwinst beschikken we over de expertise om je hierbij te ondersteunen. In onze (online) trainingen leer je hoe je effectiever kunt samenwerken. We bieden onze trainingen op verschillende locaties door het hele land aan, zodat er altijd een sessie bij jou in de buurt is. Wil je liever vanuit je eigen huis deelnemen? Ook dat is mogelijk! Of het nu gaat om timemanagement of vaardigheden voor persoonlijke effectiviteit, wij helpen je graag op weg. Bezoek onze website voor meer informatie en inspirerende blogs, of schrijf je direct in voor een van onze (online) trainingen!