Puilt jouw browserscherm uit van de overvolle tabbladen? Artsen die werken op de spoedeisende hulp verliezen er waardevolle tijd door. Ook jij als kantoorwerker kan efficiënter werken door meer overzicht te bewaren. Een leeg scherm en weinig afleiding: lees hier in 5 minuten waarom en hoe je dat doet. 

Zorg dat jouw webbrowser niet voelt als een overvolle keuken!

Stel je voor, in de keuken staan overal pannen en potten, de vieze afwas staat op het aanrecht én de keukenkastjes puilen uit. Dit zorgt er zeker voor dat jij meer moeite hebt met het koken van een aangename maaltijd dan wanneer de keuken spik en span is. Deze staat van een keuken moet niets weg hebben van jouw webbrowser.

Laat je niet afleiden door overvolle tabbladen in jouw webbrowser!

Staat jouw internetbrowser zo volgepropt met tabbladen? Kan je niet eens meer zien welke er nu daadwerkelijk open staan? Dat werkt natuurlijk niet zo productief dan wanneer je met maar één tabblad werkt. 

Dat ook artsen op de spoedeisende hulp regelmatig kampen met een ‘rommelige keuken’, toonde dit onderzoek aan. De studie wees namelijk uit dat een overvol computerscherm de productiviteit en reactietijd van artsen op de spoedeisende hulp beïnvloedde;

Naast het feit dat de artsen er langer over deden om medische gegevens te vinden op een scherm met overvolle tabbladen en programma’s, deden ze er ook langer over om gegevens te lezen en analyseren. Er kwam ook nog bij dat wanneer een arts gestrest was, de arts er nóg langer over deed. Dit resulteerde in een latere en minder efficiënte hulp voor patiënten.

Dit hoop je toch niet te zien op de spoedeisende hulp…

Waarschijnlijk is het merendeel van ons geen arts op de spoedeisende hulp. Ondanks dat is snel en efficiënt werken ook voor de gemiddelde kantoorwerker belangrijk. Denk aan het op tijd inleveren van een rapportage bijvoorbeeld. Moet je eerst 25 tabbladen doorzoeken om de site te vinden voor je rapportage? Dit is natuurlijk immense verspilling van je tijd!

Start snel met opruimen en weg met die overvolle webbrowser!

Leer meer over focus en het behouden van je concentratie in onze 1-daagse training time management.

4 tools voor een volledige focus op je scherm

Wil je binnen no time een overzichtelijke browser? Dan geven wij jou hier een aantal praktische tools waarmee je direct tijd kunt besparen. Met de tijd die dan over blijft, kan je wellicht je keuken aanpakken 😉

Onetab

Allereerst is de browser-extensie ‘OneTab’ een tool die je daarbij kan helpen.

Wanneer je de extensie aanklikt, worden alle tabbladen verwijderd en omgevormd naar een handige lijst. Veel overzichtelijker! Het zorgt ervoor dat je steeds maar in één scherm werkt in plaats van 25 schermen.

Een handige bijkomstigheid van de OneTab extensie is dat je de lijst met tabbladen een andere naam kunt geven. Je kan deze lijst zo gemakkelijk delen met een collega.

Door middel van deze tool richt jij je aandacht weer op die ene belangrijke taak in plaats van je bezig te houden met 100 dingen tegelijk.

Pocket

De browser-extensie ‘Pocket’ is een andere handige opruim-tool.

Door gebruik te maken van deze browser-extensie kan je binnen één klik websites opslaan. Je kan ze dan op een later moment bekijken of lezen. Zo hoef je niet tijden te zoeken naar die ene boeiende tekst die toch nog echt ergens tussen al die tabbladen stond.

Pocket werkt mega efficiënt doordat je websites en tabbladen kan categoriseren voor later. Stel, je werkt aan een groot marketing project, dan kun je verschillende websites opslaan onder ‘marketingtechnieken’. Andere tabbladen kan je weer opslaan onder bijvoorbeeld ‘rapportage schrijven’. Hierdoor vind je razendsnel de juiste site voor elk project!

Pocket werkt ook op de telefoon, iPad of elke andere tablet!

Nog een interessant slimmigheidje van Pocket is dat het soortgelijke websites toont op basis van de website die al zijn opgeslagen door jou. Doe jij research naar een bepaald onderwerp? Pocket toont automatisch websites die hier gerelateerd aan zijn en dus wellicht interessant zijn voor jou!

Hoe efficiënt!

Wil je van papieren paperassen naar digitaal overzicht? In onze 1-daagse training Time Management vertellen we je er graag over.

Toby

‘Toby’ is een andere tool waardoor jij jouw aandacht op de essentiële dingen kunt richting in plaats van op die veertig openstaande tabbladen.

Deze tool helpt jou om je concentratie te bewaren. Dit doet het door of één tabblad op te slaan of alle tabbladen in één keer op slaan en het daarna in een overzicht weer te geven. Net zoals bij de OneTab extensie, kun je deze delen met collega’s. Dit is handig wanneer je samen aan het project werkt bijvoorbeeld.

Evernote

Last but not least: ‘Evernote’.

Evernote is een fantastische tool om mee te werken. Het is meer dan een browser-extensie. Evernote kan gezien worden als een productiviteitstool op zichzelf. Het zit misschien iets gecompliceerder in elkaar dan de vorige tools, maar het is zeker de moeite waard.

Evernote zorgt ervoor dat jij nooit meer ook maar een enkel stukje belangrijke informatie vergeet: van het maken van notities tot het bewaren van interessante websites. Evernote kan het!

Deze tool kan dus interessante webpagina’s opslaan. In sommige gevallen wil je misschien de gehele pagina opslaan – met alle afbeeldingen en advertenties – óf je slaat een versimpelde versie op. Bijvoorbeeld met alleen tekst. Door middel van de ‘clipper’ kun je gedeeltes van een website opslaan, zoals een afbeelding of een klein stukje tekst.

Net zoals bij Pocket kan het ook één tabblad opslaan. Het beveelt daarnaast interessante, verwante websites aan. Interessante websites of artikelen met collega’s delen? Ook dat is mogelijk met Evernote!

Dus, zeg gedag tegen afleiding!

Net zoals een rommelige keuken, wil je ook geen rommelige internetbrowser. Het is onnodig, zorgt voor afleiding en op de langere termijn is het zelfs ongezond. Je wil niet continu stressen om het niet kunnen vinden van een specifieke site. Jij en je collega’s niet, en de arts op de spoedeisende hulp al helemaal niet!

Door de vier besproken handige tools kan jij er nu gelukkig voor zorgen dat jouw aandacht komt te liggen bij je werkelijke taken. Waar het hoort. Zo creëer je overzicht en bespaar je tijd. Dat wil toch iedereen!

Dus, krijg meer werk gedaan, werk slimmer en zeg gedag tegen afleiding!

Wil jij meer hierover weten? Volg een training time management!

Het anders inrichten van je browser is natuurlijk maar het puntje van de ijsberg. Er zijn nog duizenden manieren om efficiënter en productiever te werken! Bij ons kun je een training time management volgen en leer je over al deze manieren en hoe je ze toepast.

We brengen jou op de hoogte van de nieuwste werkmethodes in onze 1-daagse training Time Management. Door deze training werk je niet alleen sneller, maar ook beter en dus efficiënter!

Wie wil dit nou niet!