Volg onze trainingen met je STAP-budget

Wil je gebruikmaken van jouw jaarlijkse STAP-budget? Volg dan via Tijdwinst.com een STAP-cursus naar keuze. Op onze website vind je tal van soft-skills-trainingen binnen verschillende thema’s: time management, gesprekstechnieken, leidinggeven, snellezen, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, feedback geven en thuiswerken.

Met het STAP-budget volg je onze trainingen gratis.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling vanuit de overheid. Met de STAP-regeling wil de Nederlandse overheid scholing en ontwikkeling stimuleren. Zowel onder volwassen werkenden als werkzoekenden. Jaarlijks kun je maximaal € 1.000,- aan STAP-budget aanvragen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een opleiding, training, cursus of workshop betalen. Op die manier kun je je tijdens je loopbaan blijven ontwikkelen. Het voordeel? Dat is dat je meer kansen hebt om je huidige baan te houden of een nieuwe baan te vinden. Leuk feitje: STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP voor STAP

 • STAP 1 - Kies een training

  We bieden meerdere trainingen aan op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Binnen het STAP-budget heb je ruimte om meerdere van onze trainingen te volgen. Kies de training die bij je past. Wil je advies, dan horen we het uiteraard graag.

 • STAP 2 - Schrijf je vrijblijvend in door een optie te nemen

  Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor een trainingsdatum door een “optie” te nemen. Je zit dan helemaal nergens aan vast. Vermeld wel even in de opmerkingen dat je een STAP-budget gaat aanvragen.

  Je ontvangt van ons een automatische bevestiging. Deze kun je gebruiken voor je aanvraag bij het UWV.

 • STAP 3 - Vraag je STAP-budget aan bij het UWV

  Met de bevestiging die je van ons ontvangt, kun je STAP-subsidie aanvragen via het loket van het UWV. Er zijn in totaal zes tijdvakken, waarbij je op basis van de startdatum van de door jou gekozen training in één van deze tijdvakken jouw STAP-budget kunt aanvragen. Hierbij geldt de regel dat de training minimaal vier weken na je aanvraag en uiterlijk drie maanden na het betreffende aanvraagtijdvak moet plaatsvinden.

 • STAP 4 - Goedkeuring van het UWV ontvangen en training volgen.

  Daarna ontvang je van het UWV akkoord of je de gewenste STAP-budget training mag volgen. Ook wij ontvangen hiervan een bevestiging. Uiterlijk één week voor de training ontvang je van ons de voorbereidende informatie. De factuur gaat rechtstreeks naar het UWV.

  Mocht je onverhoopt geen STAP-subsidie ontvangen dan mag je de inschrijving kosteloos annuleren.

Wie komt in aanmerking voor een STAP-training?

Wil je gebruikmaken van jouw budget en een STAP-training volgen? Dan gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn en mag je nog geen AOW ontvangen. Verder maakt het niet uit of je werkt of werkzoekend bent. Daarmee maakt de overheid scholing voor een grote doelgroep mogelijk.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Het is eenvoudig om jouw STAP-budget aan te vragen. Je kunt één keer per jaar het budget aanvragen via het STAP portaal van het UWV. Het kan zijn dat er op het moment van aanvragen geen budget meer beschikbaar is. Geen zorgen, want iedere twee maanden start er een nieuwe aanvraagperiode en komt er nieuw scholingsbudget beschikbaar. Let er wel op dat je op tijd je STAP-aanvraag indient. Tussen de aanvraag van het budget en de start van je scholing moet namelijk minimaal 4 weken zitten.

Uit welke STAP-cursussen kan ik kiezen?

Met jouw STAP-budget kun je niet zomaar iedere cursus, training of opleiding volgen. Maar, goed nieuws: alle curussen van Tijdwinst.com zijn te volgen met het STAP-budget. Al onze cursussen zijn namelijk opgenomen in het STAP-scholingsregister. Het is wel belangrijk dat jouw gewenste STAP-cursus nog niet is gestart op het moment dat je jouw STAP-budget aanvraagt.

Welke STAP-budget training is geschikt voor mij?

Al onze 1-daagse cursussen, in-company trainingen en workshops zijn gratis te volgen. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen en een geschikte cursus zoeken. Kies een STAP-budget training binnen de volgende thema’s:

 • Time management | Cursussen om je werk slimmer te organiseren en overzicht te houden. Houd grip op jouw tijd, mailbox en agenda.
 • Gesprekstechnieken | Leer helder en constructief te communiceren en optimaliseer je gespreksvaardigheden.
 • Snellezen | Trainingen die je helpen om informatie sneller te verwerken, beter te begrijpen en gemakkelijker te onthouden.
 • Persoonlijke effectiviteit | Ontvang persoonlijke effectiviteitstips om jouw persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Op welk vlak dan ook.
 • Assertiviteit | Cursussen die je helpen om beter voor jezelf op te komen, duidelijk je grenzen aan te geven en je zelfvertrouwen te vergroten.
 • Feedback geven | Krijg handvatten om op een constructieve manier feedback te geven én te ontvangen.
 • Thuiswerken | Leer op een efficiënte manier samen te werken met je team, ook als je vanuit huis werkt.

Hoe kies ik de juiste STAP-budget cursus?

Je kunt één keer per jaar STAP-budget aanvragen en besteden. Daarom is het slim om je goed te verdiepen in welke STAP-budget cursus je wil volgen. Wil je een van de Tijdwinst.com-cursussen volgen, maar twijfel je of heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee! Oh, en vergeet ook niet om de ervaringen van oud-cursisten te lezen.

Tijdwinst.com = erkend STAP-budget opleider

Tijdwinst.com is een erkend STAP-budget opleider. Dat houdt in dat al onze trainingen en cursussen met je STAP-budget aan te vragen zijn.

Beste opleider van Nederland

Wij zijn geaccrediteerd door:

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,3

Score: 9,3

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten